Berichten - Nieuws

5. okt, 2018

Dit jaar bestaan wij, Fanfare & Slagwerkgroep Antonius, 70 jaar en dat willen we vieren.

Daarom nodigen wij jullie uit voor het jubileumfeest op zaterdagavond 20 oktober om 20:00 uur in zaal Overkamp in Vragender.

Tijdens dit feest is er live muziek van een gelegenheidsband, bestaande uit Bultepop muzikanten, die samen met de Fanfare & Slagwerkgroep muzieknummers van de sixties tot de zero's ten gehore brengen ala de "Night of the Proms".

De eerste kop koffie is gratis!

We hopen jullie dan te zien.

Fanfare & Slagwerkgroep Antonius

23. mei, 2018

Mooie afsluiting muziekproject “Wieger wordt wakker”.

Woensdagavond 23 mei, stralend weer en het schoolplein van de Antoniusschool in Vragender loopt vol met leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Fanfare en Slagwerkgroep Antonius zit ook al klaar. Op het programma staat een klein concert ter afsluiting van het muziekproject “Wieger wordt wakker”.

Dit project laat kinderen op een leuke speelse manier kennis maken met het maken van muziek. Enkele maanden geleden zijn de dirigent, instructeur en enkele leden van de muziekvereniging op school geweest om de kinderen iets te vertellen over muziek, maar ook om ze te laten beleven wat muziek maken is. Vervolgens zijn de leerlingen op school aan de slag gegaan met het verhaal van Wieger en hebben ze samen met de leerkrachten de bijbehorende liedjes ingestudeerd.

De avond begint goed met het nummer “Muziek is van iedereen”. De kinderen zingen enthousiast onder begeleiding van de fanfare. Dan begint het verhaal van Wieger, vertelt door Demi. Tussendoor speelt de fanfare enkele muziekstukken die aansluiten bij het verhaal. Ook de slagwerkgroep laat horen wat je allemaal met drums kan doen.

De leerlingen hadden samen met hun leerkracht ook zelf nog een lied uitgezocht en ingestudeerd. Zo had groep 1-2 een lied over 10 muzikantjes en kwamen allerlei muziekinstrumenten aan de orde. Zij werden dan ook begeleid door de fanfare. Groep 3-4 had gekozen voor een karaoke versie van het lied “Ridder Pim”. Groep 5-6 had zelfs twee liedjes ingestudeerd, eerst “Mijn tantes bloes” en vervolgens “Vrij”. Tot slot was het de beurt aan groep 7-8, zij hadden zelfs gekozen voor een Engelstalig lied “Army of dreamers”.

Het was een erg leuke avond en de muziekvereniging hoopt dan ook dat ze de kinderen enthousiast hebben kunnen maken voor het maken van muziek. Want zoals terecht werd benoemd deze avond is het maken van muziek goed voor de ontwikkeling van kinderen. Mochten kinderen graag een instrument willen leren spelen dan kan men lessen gaan volgen via de muziekvereniging. Zij kunnen zich daar aanmelden en eventueel eerst een proefles volgen.

Muziek maken is natuurlijk niet alleen voor kinderen leuk. Op alle leeftijden is het mogelijk om te starten met muzieklessen, dus mochten er mensen zijn die dit ook graag willen proberen dan kunnen zij zich ook melden. Contactgegevens zijn op de site (www.fanfare-slagwerkgroep-antonius.nl) te vinden.

12. apr, 2018

 

Fanfare en Slagwerkgroep Antonius heeft tijdens het voorjaarsconcert van 7april, drie van haar leden gehuldigd. In de pauze van de muzikale avond werden Anja Spijkers, Richard Elschot en Henk Gunnewijk in het zonnetje gezet. Anja en Richard waren 25 jaar lid en Henk zelfs 40 jaar. Alle drie zijn ze trouw lid van de vereniging en doen ze vele hand- en span diensten naast hun muzikale bijdrage. Ze kregen een speldje van de KMNO, een oorkonde en een bos bloemen. We feliciteren alle drie de jubilarissen nogmaals en bedanken hen voor hun inzet voor de vereniging.

Het concert werd geopend door de fanfare onder leiding van dirigent Gert Wensink met -St Florian Choral- van Thomas Doss en vervolgde de avond met -Tussen Veluwe en IJssel- van Alfred Willering en sloot het eerste blok af met de mars –Arsenal-. Daarna nam de slagwerkgroep het stokje over.

De slagwerkgroep onder leiding van Nick Verburgt opende met

-Back to Powell-. Een mooi arrangement om in het ritme te komen. Daarna speelde het -Drum, Set and Match-. Een compositie met een mooie rockbeat met een hoofdrol voor Harm Groot Zevert en Rick Elschot op het drumstel. Net voor de pauze traden de leerlingen van de slagwerkgroep op. Onder leiding van Harm Groot Zevert speelde eerst Lieke Berendsen haar voordracht. Het was een mooie uitvoering. Zij werd opgevolgd door Niels Schoenmakers. Met passie en met volle overgave speelde hij samen met Harm zijn partijtje in –Drumbattle-. Als laatste leerling was het de beurt aan Douwe Hijink. Op de bongo’s zette hij ook zijn stukje muziek neer.

Na de pauze werden door de fanfare achtereenvolgens de werken -Ross Roy-, -Caravan-, -The incredibles-, -Band of brothers-, -You only live twice- en –Music- van John Miles ten gehore gebracht.

De Slagwerkgroep zetten het programma voort met -Walk on the Wild-. Een mooi stuk met een prachtige opbouw van verschillende tempi. Het werd met veel passie gespeeld en de dynamiek was duidelijk te horen. Als vierde werk werd -Vitamin P- gespeeld. Een mooi concertwerk waarin de snaredrum en de hihat een belangrijke rol hadden. Tot slot speelde de Slagwerkgroep het stuk -Sumo Spirits-. Een vraag en antwoordspel tussen de vier partijen met een paar solo’s erin.

Al met al een gevarieerd programma dat het publiek wist te boeien.

De dirigent Gert Wensink en instructeur Nick Verburgt konden terugkijken op een geslaagde avond.

19. feb, 2018

Geslaagde eerste editie van Percussion Party.

Op zondag 18 februari was het dan eindelijk zover. Na maanden van repeteren en voorbereiden was het tijd voor de eerste editie van Percussion Party, georganiseerd door Slagwerkgroep Antonius uit Vragender. De reden hiervoor was dat er voor percussie ensembles en drumbands redelijk weinig podium is om hun kunsten te vertonen. De organisatie had een gevarieerd programma in elkaar gezet. De organiserende vereniging, Slagwerkgroep Antonius beet om half twee het spits af in MFA de Bult in Vragender. Onder leiding van Michiel Bütterhoff werd het een spetterende opening. Er werden een vijftal stukken gespeeld waarbij een scala aan instrumenten aan bod kwam. Als tweede was Drumband St. Caecilia uit Lichtenvoorde aan de beurt onder leiding van Wilfried Elshof. Zij speelden een viertal werken en dit was ook een goed optreden. Met een goede mix van de snaredrum en de doffe trom en het zware werk van de bassdrums klonk het zeer goed.

Als derde was het Drumband VMS uit Aalten die binnen kwam marcheren. Onder leiding van instructeur Arent-Jan Bennink werden marsen uit hun straatrepertoire gepeeld. Het was wat anders dan het publiek tot op dat moment gewend was maar het werd wederom een geslaagd optreden en zo ze kwamen gingen ze ook weer. Nadat ze vier stukken hadden gespeeld marcheerden ze de zaal weer uit, onder luid applaus dit keer. De vierde vereniging die aan de beurt was luisterde naar de naam Battle uit Bathmen. Onder leiding van Ronny Wolterink liet dit kleine clubje jongens horen over heel wat slagwerktalent te beschikken. Ondanks dat ze maar met z’n vieren waren klonk het goed. Ze lieten horen dat er nog behoorlijk rek in deze groep zit voor de toekomst. De vijfde groep waren de slagwerkers van Excelsior Barlo en Advendo Lintelo onder leiding van Colin Janssen. Eerst waren de gevorderden aan de beurt. Zij speelden een aantal stukken die goed klonken en daarna waren de leerlingen aan zet. Dus ook hier zit nog genoeg muziek in voor de toekomst.

De zesde groep die zijn kunsten kon vertonen was Drumband H.M.V uit Holten wederom onder leiding van Michiel Bütterhof. Als eerste speelden ze een stuk dat niet zomaar een gewoon stuk was. Namelijk het licht werd gedoofd en de trommels werden voorzien van water waardoor het waterdrum werd. Het werd letterlijk en figuurlijk een spetterend optreden. Het tweede stuk werd een arrangement van Phil Collins. Dit werd een ontzettend gaaf stuk en leidde tot een groot applaus uit de zaal. HMV heeft ook een Braziliaanse slagwerkgroep, Bateristas genaamd en zij speelden ook nog een stuk met gave beats. Als laatste vereniging was Sint Jan uit Meddo aan de beurt onder leiding van Ronny Wolterink. Zij lieten een aantal werken van hoog niveau horen met het traditionele slagwerk maar ook met gestemd slagwerk als marimba en buisklokken. Als afsluiting was er een drumbattle. Twee leden van iedere deelnemende vereniging werden uitgeloot en konden plaatsnemen achter een slaginstrument. Muzikaal leider van deze battle was Michiel Bütterhof die iedereen eerst een basisritme liet spelen en daarna een voor een iemand een solo liet spelen. Het was geweldig om te zien dat alle solisten met volle overgave hun solo speelden tot luid applaus van de aanwezigen. Mede dankzij hun optreden tijdens de Percussion Party is Slagwerkgroep Antonius afgelopen week uitgeroepen tot Slagwerkgroep van de week door de website www.slagwerkinfo.nl. Al met al kan Slagwerkgroep Antonius terugkijken op een geslaagde middag en deze is zeker voor herhaling vatbaar!

 


 

 

30. jan, 2018

Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde rommelmarkt. Iedereen bedankt hiervoor !

In ons jubileumjaar kijken wij uit naar een aantal mooie optredens:

de Slagwerkgroep op 18 februari, het voorjaarsconcert op 7 april en natuurlijk het jubileumconcert op 20 oktober.

Samen met u gaan we er een mooi feestjaar van maken !!