Berichten - Nieuws

5. feb, 2018

Slagwerkgroep Antonius uit Vragender organiseert op 18 Februari 2018 een Percussion party in MFA “de Bult” aan de kapelweg 17 in Vragender.

Slagwerk en percussie is een belangrijk onderdeel van de muziekwereld en daar wil  slagwerkgroep Antonius u graag mee kennis laten maken. Daarom is er een  middag georganiseerd waar diverse groepen uit de regio hun repertoire ten gehore zullen brengen.

De groepen die medewerking geven aan deze middag zijn:

Drumband St. Caecilia uit Lichtenvoorde,

Slagwerkensemble Battle uit Bathmen,

Drumband V.M.S. uit Aalten,

Slagwerkgroep H.M.V. uit Holten,

Slagwerkensemble St. Jan uit Meddo,

Slagwerkgroep Excelsior Barlo/Advendo Lintelo

en natuurlijk zal ook Antonius zelf te beluisteren zijn.

Dit belooft dus een spetterende middag te worden.

U bent van harte welkom, de toegang is gratis en het programma begint om 13.30 uur.

30. jan, 2018

Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde rommelmarkt. Iedereen bedankt hiervoor !

In ons jubileumjaar kijken wij uit naar een aantal mooie optredens:

de Slagwerkgroep op 18 februari, het voorjaarsconcert op 7 april en natuurlijk het jubileumconcert op 20 oktober.

Samen met u gaan we er een mooi feestjaar van maken !!

2. dec, 2017

Fanfare Antonius heeft op zondag 26 november in de Hanzehof in Zutphen deelgenomen aan het Concertconcours van de Muziekbond Gelderland Flevoland. Zij brachten hier drie nummers ten gehore. Als inspeelwerk werd het nummer Consolation ten gehore gebracht. De muzikanten konden zo even aan de akoestiek van de zaal wennen en brachten dit stuk prachtig ten uitvoer.

Daarna was het tijd voor het echte werk, het eerste te beoordelen werk was Dogon van Kevin Houben. Met het tweede te beoordelen werk, ‘t Ministerie van Fanfare van Jacob de Haan, geselecteerd uit een hogere divisie stelde de fanfare zich voor een flinke uitdaging. Deze uitdaging werd beloond want met de uitvoering van deze twee werken werd een gemiddelde score van 85 punten behaald.

Dit betekend voor de fanfare een eerste prijs met promotie naar de 3e divisie. Een fantastisch resultaat dat natuurlijk goed gevierd werd in Vragender. Met een serenade van St. Jan uit Meddo en van het dweilorkest Dokters’ Swingende Infuustoeters was het feest compleet en bleef het nog lang gezellig.

24. jun, 2017